Policija o incidentu u Cestama FBiH, dvije osobe povrijeđene

U zgradi Javnog preduzeća (JP) ”Ceste Federacije BiH” danas je došlo do incidenta u kojem su dvije osobe povrijeđene.

Kako je saopćeno iz policije, u 11:15 sati obaviješena je II PU da je u ulici Terezije u sarajevskoj općini Centar, u prostorijama JP “Ceste Federacije Bosne i Hercegovine”, od strane NN osoba došlo do povređivanja i napada na dvije osobe.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su konstatovali da je fizički napadnut i povrijeđen T. D. (rođen 1954.godine, nastanjen u Sarajevu), a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede.

“Isti je prevezen je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. Također, prilikom navedenog događaja, ubodom oštrim predmetom je provrijeđen i S. E. (rođen 1980.godine, nastanjen u Sarajevu), a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržan na opservaciji”, navedeno je iz policije.

O cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Prema operativnim saznanjima kojima raspolažemo, poslovanje JP “Ceste F BiH”, ne može se dovesti u vezu sa pomenutim događajem.

(RTV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*