Ove sedmice otvaranje adaptiranog prostora bivšeg kina „Kaleidoskop“

Pozorište mladih Tuzle i Centar za kulturu Tuzla sutra će na pres konferenciju  najaviti svečanost otvaranja adaptiranog prostora bivšeg kina „Kaleidoskop“ a za potrebe realizacije projekata Pozorišta mladih Tuzle.
U februaru 2018.godine, potpisan je Sporazum o saradnji između Centra za kulturu Tuzla i Pozorišta mladih Tuzle o davanju na korištenje bivšeg kina „Kaleidoskop“ Pozorištu mladih Tuzle za potrebe realizacije projekata od značaja za djecu i mlade grada Tuzla i okoline. Nakon toga, Pozorište mladih Tuzle je, uz finansijsku podršku Vijeća roditelja Pozorišta mladih Tuzle, adaptiralo prostor bivšeg kina „Kaleidoskop“.

Prisutnima će se na press konferenciji obratiti predstavnici Pozorišta mladih Tuzle, Vijeća roditelja Pozorišta mladih Tuzle, Centra za kulturu Tuzla,te predstavnici  Grada Tuzla i Udruženja „Vive Žene“ Tuzla.
Događaj se realizuje u okviru 14.DANA MLADIH TUZLE kojim se obilježava 14 godina postojanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle.

Program otvaranja:

Utorak, 10.4.2018.godine
11.00h – Press konferencija

Srijeda, 11.4.2018.godine
19.00h – Svečana donatorska akademija otvaranja

Četvrtak, 12.4.2018.godine
17.00h i 19.30h – Javna promocija Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle

Subota, 14.4. i nedjelja, 15.4.2018.
Dramske i baletne radionice za djecu i mlade

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*