colorful autumn foliage

Danas Proljetni sajam u Simin Hanu

Lokalna grupa za razvoj Simin Hana poziva građane da posjete Proljetni sajam u Simin Hanu koji će se održati u subotu 5.maja 2018. godine sa početkom u 10:00h, ispred zgrade Agora centra i Mjesne zajednice.

Ove godine će na Sajmu svoj rad predstaviti više od 25 učesnika, organizacija civilnog društva, volonterskih i aktivističkih grupa, javnih institucija, kulturno umjetničkih društava, te malih poduzetnika iz Simin Hana i Tuzle.

Tako će građani imati priliku upoznati se sa radom lokalnih aktera, pogledati i kupiti različite proizvode koji nastaju njihovim radom, od prirodnih kozmetičkih proizvoda, ručno rađenog nakita i ukrasa, meda i proizvoda od meda, domaćih poljoprivrednih proizvoda do svježih domaćih kolača.Pored toga, Sajam će ponuditi različite sadržaje u okviru kulturno zabavnog programa.

Proljetni sajam je manifestacija koju tradicionalno organizuju lokalni aktivisti sa ciljem promocije građanske uključenosti u aktivnosti za poboljšanja uslova življenja u lokalnoj zajednici i umrežavanja lokalnih resursa.

Proljetni Sajam se svake godine organizuje zahvaljujući volonterskom angažmanu vise od 50 građana, te uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice, partnerskih institucija iz zajednice i društveno odgovornih kompanija.

SATNICA  PROLJETNOG SAJMA 2018:

09:30 – 10:00 Dolazak i priprema izlagača

10.00  Otvaranje Proljetnog sajma i pozdravni govor

11:30 – 12.30 Kulturno – zabavni program na sceni

13:00 – 13.30 Izvlačenje dobitnika nagradne tombole

13:30 – 14.00 Neformalno druženje

14:00 Zatvaranje sajma

(Lokalna grupa za razvoj Simin Han/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*