Roma u “nemoguću misiju” ulazi bez dva standardna igrača

Trener Rome Eusebio Di Francesco objavio je spisak od 21 igrača za večerašnji uzvratni susret polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola, a na teren večeras neće istrčati nedovoljno spremni Kevin Strootman i Diego Perotti.
Kako je saopćeno iz rimskog kluba, Strootman i Perotti nisu spremni za večerašnji susret i nisu na raspolaganju treneru Di Francescu.

Roma je u prvoj utakmici polufinala na gostovanju Liverpoolu poražena rezultatom 5:2, što je zaostatak koji u historiji Lige prvaka i Evropskog kupa nikada niko nije stigao.

Još jedna od činjenica koja pokazuje koliko će rimska “vučica“ biti na teškom ispitu je i to što je Liverpool jedina ekipa koja ove sezone nije zabilježila poraz u Ligi prvaka. Ujedno popularni “redsi“ ove sezone imaju najefikasniji napad Lige prvaka sa postignuta 33 gola.

S druge strane, Roma je tim koji je u prethodnoj rundi već pokazala da je sposobna za velike preokrete jer je nakon poraza rezultatom 4:1 u revanšu u Rimu pobijedila i eliminirala Barcelonu s 3:0.

Roma je jedina ekipa u Ligi prvaka koja u svih pet mečeva na domaćem terenu “Olimpicu“ ove sezone nije primila gol.

Uzdanica Rimljana u napadu će večeras biti bosanskohercegovački golgeter Edin Džeko koji se upisivao u strijelce u četiri posljednja meča Liga prvaka.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*