Zvizdić: Zaustavićemo ilegalne prelaske granica

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najavio je danas da BiH neće dozvoliti prelazak migrantima preko ilegalnih prelaza na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.
On je na sjednici Predstavničkog doma BiH, odgovarajući na poslanička pitanja, saopštio da će pripadnici pojedinih policijskih agencija biti prekomandovani u Graničnu policiju u cilju efikasnof sprječavanja ulazaka ilegalnih migranata u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH podsjetio je da je od Koordinacionog tima za pitanje ilegalnih migracija formiran Operativni štab, kao i da je usvojen nacrt plana hitnih mjera.

Zvizdić je napomenuo da trenutno postoje tri rute, preko kojih migranti ulaze u BiH i to preko Bijeljine, Višegrada i Zvornika, te Trebinja.

“Zaustavićemo protok migranata na svakom dijelu teritorije koji ne predstavlja zvanični granični prelaz. Djelovanje će ići u tri pravca, odnosno da zadržimo nivo humanosti, sigurnosti i da smjestimo te ljude i sklonimo ih sa javnih površina”, naveo je Zvizdić.

Posebno je naglasio da će od susjednih država, Srbije i Crne Gore, tražiti da učine sve kako bi se spriječio nelegalni prelazak migranata u BiH.
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*