Sarajevu trofej na Zlatiboru, golman Dizdarević junak

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su “Kup prijateljstva”, turnir koji se u proteklim danima održavao na Zlatiboru. Izabranici trenera Dženana Uščuplića u jako kvalitetnoj finalnoj utakmici savladali su Partizan iz Beograda.

Nakon regularnog dijela finalne utakmice, rezultat je glasio 0:0, te je pitanje pobjednika odlučeno nakon izvođenja penala. Naši dječaci stigli su do pobjede, a dva penala odbranio je golman ekipe Belmin Dizdarević, koji je postigao i jedan gol prilikom izvođenja. Ukupni rezultat glasio je 6:5 u korist Bordo kluba. Dizdarević je na kraju turnira izabran i za najboljeg golmana, čime su njegove sjajne igre dodatno dobile na vrijednosti.

Sarajevo je u grupnoj fazi turnira savladalo Crvenu Zvezdu (2:0) i Osijek (2:1), a jedini poraz naša ekipa je pretrpjela od italijasnkgo SPAL-a (0:2). U polufinalu Sarajevo je savladalo Vojvodinu poslije penala (1:1/ 4:2), te su ostvarili pobjedu u današnjem, već spomenutom finalu. Osim klubova iz naše grupe i Partizana, na turniru su još učestvovali Videoton, Fenerbahce, Željezničar, Dinamo, Vojvodina, Budućnost iz Podgorice, Torino, Vardar, Olimpija, Espanyol i Udinese.

Bordo bijeli dres na ovom turniru nosili su: 12 Dizdarević, 2 Sabljica, 3 Bradarić, 4 Bešić, 7 Dervišagić, 8 Salčin, 9 Junuzović, 10 Nikolić, 11 Islamović, 13 Đokanović, 15 Jašarević, 1 Demirović, 5 Kadrić, 20 Konjalić, 21 Hasančić, 19 Alić, 17 Nargalić, 18 Čičkušić, 22 Šabić.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*