04.06.2018., Zagreb - Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamica u press dvorani stadiona Maksimir, dva dana prije nego ce mu na Zupanijskom sudu u Osijeku biti izrecena presuda. 

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
04.06.2018., Zagreb - Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamica u press dvorani stadiona Maksimir, dva dana prije nego ce mu na Zupanijskom sudu u Osijeku biti izrecena presuda. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Sud naložio raspisivanje međunarodne potjernice za Mamićem

Za Zdravkom Mamićem bit će raspisane domaća i međunarodna potjernica te evropski nalog za hapšenje, a njegovo će se ime uskoro pojaviti na stranicama Interpola.

Mamić je osuđen, nepravomoćno, na 6,6 godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, a nalazi se u BiH čije državljanstvo također ima.

Županijski sud u Osijeku izdao je nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu potjernicu za Zdravkom Mamićem, potvrđeno je za DNEVNIK.hr na osječkom sudu.

Za područje Evropske unije izdan je evropski nalog za hapšenje, rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Zdravko Mamić, kojeg je osječki sud osudio na šest godina i šest mjeseci zatvora, nepravomoćno, zbog finansijskih malverzacija u Dinamu, sklonio se u Međugorje s obzirom da ima dvojno državljanstvo. BiH inače ne izručuje svoje državljane pa se ne očekuje niti izručenje Zdravka Mamića.

No, bosanskohercegovačka policija mora privesti Mamića na ispitivanje, odnosno postupiti po međunarodnoj potjernici o kojoj će se on izjasniti, odnosno odgovoriti želi li biti izručen Hrvatskoj.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*