Ahmed Musa s dva pogotka srušio Island, donio pobjedu Nigeriji i dao nadu Argentini

Nogometna reprezentacija Nigerije savladala je Island u drugom meču grupe D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji rezultatom 2:0 čime su situaciju u ovoj grupi pred posljednje kolo učinili i više nego zanimljivom.
Podsjećamo, u četvrtak je Hrvatska s velikih 3:0 savladala Argentinu čime su Gaučose doveli u izuzetno tešku situaciju, a s današnjom pobjedom Nigerije, oni bi u posljednjem kolu trebali odlučivati “sami o sebi”.

Prvo poluvrijeme utakmice između Islanda i Nigerije proteklo je u izuzetno opreznoj igri i s jedne i s druge strane, a bilježimo tek priliku Gylfija Sigurdssona iz slobodnog udarca kada mu je Uzoho odbranio udarac.

U nastavku, prvu priliku imao je Etebo kojem Halldorsson brani udarac u 47. minuti, a onda dvije minute poslije, Nigerija dolazi do vodstva. Moses je uposlio Musu, napadač Nigerije fantastično prima loptu u kaznenom prostoru i lijepim udarcem matira golmana Islanda.

Nošeni prvim pogotkom, nogometaši Nigerije nastavili su s napadima prema golu Islanda, sljedeću veliku priliku imao je Ndidi u 57. minuti kada Halldorsson sjajno brani, a onda Moses šutira pored gola u 66. minuti. Island je tek preko Gislason zaprijetio u 68. minuti, no lopta je otišla preko prečke.

U 75. minuti Nigerija je postigla drugi pogodak. Nezaustavljivi Ahmed Musa sjajno je probio po lijevoj strani, prošao je i golmana Islanda, a onda laganim udarcem šalje loptu pored dva Islanđana na gol-liniji i donosi veliku prednost svojoj ekipi.

Odmah nakon toga, Island je imao veliku priliku da se vrati u meč nakon što je sudija Matthew Conger uz pomoć VAR tehnologije dosudio penal, ali je iskusni Sigurdsson šutirao preko gola i bilo je jasno da će Nigerija doći do pobjede.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, Nigerija je mirno sačuvala prednost i pred posljednje kolo u ovoj grupi nalaze se na drugom mjestu s tri boda, dva više od Argentine i Islanda.

Mečevi između Argentine i Nigerije, odnosno Hrvatske i Islanda igraju se 26. juna.

(KLIX.BA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*