fondacija-tuzlanske-zajednice-n

Podržimo „Čeličnog Bosanca“u nevjerovatnom sportskom i humanom poduhvatu za djecu

Mladen Nedić  iz Tuzle se sprema da učini nevjerovatan sportski podvig, tako što će plivati, trčati i voziti bicikl, na veoma zahtjevnoj ultratriatlon distanci  od 676 km, na svjetskom prvenstvu u Lensahn-u od 27.-29.07.2018, u Njemačkoj. Mladen je prvi i jedini Bosanac i Hercegovac koji je uspješno završio dvostruki Ironman  (7,6 KM plivanja, 360 km bicikla, i 84 km trčanja) na svjetskom prvenstvu 2014. Godine,u slovenačkim Bakovicama.

Ljubav prema sportu i zdravom načinu života je nešto što se razvija od ranog djetinjstva i zato našoj djeci trebamo obezbjediti okruženje i uslove za rast i razvoj, a dječija igrališta su svakako jedna od ključnih mjesta na kojima se ova ljubav razvija kroz igru i druženje.

Fondacija tuzlanske zajednice, zajedno sa grupom entuzijasta, vas poziva da  se svi udružimo  u kampanjiČelični Bosanac u trostrukom triatlonu na 676 km za obnavljanje dječijeg igrališta u Tuzli“i da „otkupimo“ njegove pređene kilometre na trostrukom ultra triatlonu, te tako zajednički renoviramo dječije igralište koje se nalazi na Sjenjaku u  Tuzli. Kako  bi ovo igralište bilo potpuno sigurno mjesto za igru i boravak djece, potrebno je postaviti zaštitnu ogradu, urediti podlogu za igru, izvršiti popravke i nabavke novih sprava za igru i slično.

Sredstva za renoviranje igrališta bi se upravo prikupila „otkupom“ pređenih kilometara našeg Čeličnog Bosanca.  Vrijednost jednog kilometra je 50 KM, tako da zainteresovana preduzeća  i pojedinci mogu da učestvuju sa iznosima koji su njima najprihvatljiviji.

Svaki otkupljeni kilometar je vrijedan i važan, a konačni cilj je prikupljanje 30.000 KM za svih 676 km.

Svaki „otkupljeni kilometar“  ima veliku vrijednost za sve nas, a za našeg Mladena predstavlja dodatnu motivaciju u ostvarivanju ovog podviga znajući da ovaj put  ne trči za sebe nego za dječiji osmjeh i  njihovu bezbrižnuigru.

Kampanja prikupljanja sredstava kreće krajem juna, a renoviranje igrališta će se odvijati u periodu septembar-novembar 2018.

Za sve dodatne informacije o kampanji i načinu uključivanja preduzeća i pojedinaca u istu, budite slobodni kontaktirati Tarika Barakovića, menadžera projekta na telefon 061 888 109 ili email: tarik@fondacijatz.org.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*