Tuzla se sprema za košarkaški spektakl: Mejdan dobio najsavremenije svlačionice

Tuzla se uveliko sprema za košarkaški spektakl 26. juna kada će u Mejdanu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo snage odmjeriti reprezentacije BiH i Francuske.
Organizatori su se pobrinuli da bude sve na najvišem nivou, što nam je potvrdio i direktor SKPC Mejdan Jasenko Elezović koji kaže da su ispunjeni svi uslovi koje je tražila FIBA.

– Bh. reprezentativci koji se već dva dana pripremaju u dvorani kažu da ovako savremene svlačionice još nisu vidjeli. Također, u dvoranu je instaliran novi razglas, a redizajniran je i parket. Danas je planirana ugradnja boksova u svlačionice, rekao je Elezović za Fokus.ba.

Svlačionice u Mejdanu su rekonsturisane po prvi put nakon 1984. godine i do sada nisu ispunjavale uslove za održavanje značajnih sportskih manifestacija.

Kako nezvanično saznajemo, na dan utakmice ispred Mejdana bit će organizovana “Fan zona”, a više detalja oko ovoga organizatori će iznijeti tokom sedmice.

Francuska reprezentacija u Tuzli se očekuje 28. juna i istog dana osiguran im je trening u Mejdanu u terminu odigravanja utakmice.

Susret BiH – Francuska igra se u petak 29. juna od 20.30 sati.

(fokus)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*