Screenshot_3

Putna apoteka: Šta koristite u kući, ponesite i na put

Sezona godišnjih odmora je zvanično otvorena!

Prilikom pakovanja za put u torbu, uvijek ide ono najvažnije, a to su: putne isprave, zdravstvena knjižica, putno zdravstveno osiguranje i putna apoteku. Bez obzira da li putujete na morsku obalu za vrijeme odmora ili ostajete u hladovini rijeka i bazena neke proizvode je važno imati uz sebe.

•    Zaštita od sunca: Istraživanja su pokazala da štetne efekte na kožu imaju ne samo UV-A  i UV-B sunčevi zraci, nego i infracrveni IR-A zraci koji prodiru u najdublje slojeve kože, dovodeći do njenog oštećenja i prijevremenog starenja. Ladival® pruža zaštitu ne samo od UV-A I UV-B zraka, nego i od štetnih IR-A zraka, i na taj način pouzdano štiti kožu od crvenila i opekotina od sunca. Sprečava stvaranje fleka, pjega i bora, a pri tom obezbjeđuje ravnomjernu preplanulost. Djeluje i preventivno na pojavu alergija na sunce, te njeguje i hidrira kožu. Ne sadrži štetne emulgatore, konzervanse i boje, te je posebno pogodan za djecu i osobe sa ojetljivom kožom, Ukratko rečeno, Ladival je pogodan za sve osobe koje vode računa o zdravlju svoje kože.

•    Zaštita od stomačnih tegoba: Probiotici su preparati za obnavljanje crijevne flore. Sprečavaju  crijevni disbalans  koji može da nastane usljed promjene načina ishrane,  klimatskih uslova ili infekcija virusima.  Koriste se preventivno 3-5 dana pred polazak na put, kao i sve vrijeme puta, kako biste spriječili stomačne tegobe na putovanju. Zahvaljujući optimalnom broju probiotskih bakterija, za održavanje zdravlja probavnog trakta, dovoljna je samo jedna Probiotic® kapsula na dan.

•    Antipiretici: Lijekovi protiv bolova i povišene temperature.

•    Povrede: Za  površinske rane, posjekotina ( flaster, gaza, zavoj, sredstvo za dezinfekciju)

•    Dobro rapoloženje

I naravno, uzmite najbolje od ljeta!

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*