Split, Hrvatska, 31. juli 2018.U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas je održana komemoracija Oliveru Dragojeviću, koji je preminuo u nedjelju, u 71. godini ( Stringer - Anadolu Agency )

Split: Održana komemoracija Oliveru Dragojeviću

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas je održana komemoracija Oliveru Dragojeviću, koji je preminuo u nedjelju, u 71. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od poznatog hrvatskog muzičara u HNK-u su se oprostili mnogi znani i neznani široj javnosti. Istaknuto je da je Dragojević ostavio neizbrisiv trag u Splitu, Dalmaciji, Hrvatskoj, a da je bio i cijenjen u cijelom regionu, pa i šire.

Komemoraciji su, uz članove porodice i prijatelje, prisustvovali i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Nikša Bratoš je u ime Unije glazbenika Hrvatske na komemoraciji izrazio sućut Oliverovoj porodici i prijateljima. On je istakao, navode hrvatski mediji, “kako smo od nedjelje, kada je Oliver umro, svi gubitnici bez obzira, kako se izrazio, ko smo, odakle dolazimo, kojim se poslom bavimo, kojem se Bogu molimo ili ne molimo“.

Također, Bratoš je kazao da je Dragojević muzičarima bio svjetionik i putokaz kojim putem krenuti i kako se može istododobno biti i najveći i najskromniji.

Od Dragojevića se oprostio i pjevač Zlatan Stipišić Gibonni koji je istakao da je otišao “najslavniji i najveći“.

Komemoracija je završena višeminutnim pljeskom u čast Dragojevića, a prisutni su zapjevali njegov poznati hit “Vjeruj u ljubav“.

U 18.50 sati počinje posljednji ispraćaj Dragojevića iz crkve Svetog Frane do katamarana koji će ga odvesti u rodnu Velu Luku, gdje će u srijedu u 18 sati na groblju Sveti Rok biti održana sahrana.

U Hrvatskoj se danas povodom smrti Dragojevića, odlukom Vlade, obilježava Dan nacionalne sućuti.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*