odbojka_sloboda_tuzla2

Počele pripreme odbojkašica tuzlanske Slobode

U osjetno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezone, počele su  pripreme odbojkašica tuzlanske Slobode.

Najveća promjena vezana je za imenovanje novog trenera. Tu dužnost u narednoj sezoni obavljat će Armin Dervišević koji je ‘prekomandovan’ iz muške ekipe Slobode. Njemu u radu pomaže odbojkašica Elma Karabegović.

Ekipu Slobode napustile su Armela Jahić, Amra Isaković i Armina Avdić.

Nove igračice su Dženita Džodžaljević (Kula Gradačac), Amna Dogdibegović (Kakanj), Almina Turkić i Merima Tokić (Smeč, Lukavac).

– Očekujemo dolazak još jedne mlade, ali veoma talentirane, visoke odbojkašice. Od prošle sezone imamo drugi tim, sastavljen od djevojčica iz Tuzle, koje se takmiče u Prvoj federalnoj ligi. Na taj način stiču iskustvo koje će im omogućiti prelazak i lakšu adaptaciju u prvoj ekipi – izjavio je za Fenu trener Dervišeić.

Pripreme ekipe počele su 6. augusta i, po riječima trenera, radi se punom parom kako bi se što prije prešao kondicioni dio priprema.

-Proteklih dana radili smo uglavnom u sali. Od ponedjeljka krećemo s treninzima na stadionu i u teretani. Cilj nam je da igračice što bolje fizički spremimo kako bismo se skoncentrisali na uigravanje ekipe za novu sezonu – zaključio je trener Dervišević.

Unatoč visokim temperaturama, odbojkašice za sada dobro podnose naporne treninge.

U planu je i odigravanje više pripremnih utakmica kako bi ekipa potpuno spremno dočekala prvenstvo u Premijer ligi BiH.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*