Promovirana knjiga Denisa Bećirovića: Nada da je BiH napokon dobila uvijek budnog čuvara

Knjiga „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ profesora Denisa Bećirovića i SDP-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim oktobarskim izborima promovirana je večeras u Sarajevu.

Knjiga sadrži izlaganja Bećirovića kao zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH od 2006. godine, njegove izjave i izlaganja na domaćim i međunarodnim skupovima, zastupničke prijedloge i inicijative. Među brojnim Bećirovićevim prijedlozima je i zakonsko kažnjavanje negiranja genocida.

Knjiga sadrži i saopćenja za javnost, dokumente o autorovim pregovaračkim sposobnostima i nastojanjima za ubrzanje euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Ocijenjeno je da knjiga svjedoči i o tome da Bećirović ima državnički stav i da se uvijek dosljedno zalaže za pitanja identiteta te antifašističkih vrijednosti Bosne i Hercegovine kao države ravnopravnih naroda i građana.

„Nadam se da socijaldemokratija više nikada neće ispustiti kulturu iz svog radara, i da će shvatiti da ćemo upravo sa kulturom u miru odbaniti ono što nismo izgubili u ratu“, rekao je redatelj Dino Mustafić.

„U sred beznađa, u vrijeme kada se vrijeđa dostojanstvo i naše države i svih nas u BiH, u nama se rodila nada da ćemo napokon dobiti uvijek budnog čuvara bića Bosne i Hercegovine“, rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Osim Mustafića i Imamovića promotori knjige bili su prof. dr. Mirko Pejanović, doc. dr. Benjamina Londrc, prof. dr. Anto Domazet, prof. dr. Tomislav Išek, prof. dr. Suad Arnautović, prof. dr. Ivo Komšić, književnik Hadžem Hajdarević.

Knjiga „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ bit će promovirana i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

U Tuzli će promocija biti održana u nedjelju, 19.08. u 19,00 sati u sali Narodnog pozorišta Tuzla.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*