FK Sloboda: Predstavljeni Casimiro i Perduv

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda Portugalac Acasio Alfredo Casimiro, i njegov pomoćnik Svetislav Perduv, danas su zvanično predstavljeni javnosti. Sa njima će u stručnom štabu kao trener golmana raditi Mirsad Dedić.

Riječ je o treneru, koji je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za nekoliko portugaslih klubova, među kojima se izdvajaju Boavista i Porto. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je 19 različitih timova u Portugalu, a Sloboda mu je 15. klub van njegove zemlje. Između ostalih kao pomoćnik je bio u Boavisti, Vitoriji, Portu i španskom Betisu, Rajo Casablanci i Al – Ittihadu. Posljednji trenerski angažman imao je u sezoni 2012./13. u iranskoj ekipi Sanat Naft. Sa svojim klubovima je sedam puta bio prvak država, te je osvojao kupove i super kupove.

„U Slobodi želim na najbrži način učiniti sve da nas svi poštuju, a to ćemo učiniti ako budemo igrali dobar fudbal i pobjeđivali. Što prije u tome uspijemo, ponovo ćemo biti jaka ekipa, i zato sam i došao ovdje da pomognem. Ovo je za mene veliki izazov, i veliko mi je zadovoljstvo što sam u Tuzli i klubu kao što je Sloboda“, kazao je Casimiro.

Kako je kazao ovom prilikom Acasio Alfredo Casimiro, u prošlosti su postojali kontakti za dolazak u Bosnu i Herecegovinu, ali do realizacije nije došlo, te da je odluku o preuzimanju Slobode brzo donio. Dodao je i da dovoljno poznaje bh fudbal. Njegov prvi pomoćnik će biti Svetislav Perduv, koji je u svojoj karijeri između ostalih, igrao i za zenički Čelik. Karijeru je završio u Portugalu, gdje je ostao živjeti i baviti se trenerskim poslom.

„Acasio je moj veliki prijatelj. Sarađivali smo na nekoliko zajedničkih projekata, tako da smo se složili da je Sloboda za nas novi izazov. Ndam se da ćemo to povjerenje koje nam je iskazano ispuniti“, reko je Perduv na press konferenciji.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Azmir Husić je rekao, da je želja bila dovesti trenera van Bosne i Hercegovine, i nekoga ko u klub može donijeti nešto novo. „Presudilo je to da smo željeli trenera koji može uvesti novinu, a čovjek sa tih prostora, i koji je promjenio 15 klubova van Portugala to može. Bila nam je čast da možemo sa njim sarađivati, da proba nešto novo uraditi kada je Sloboda u pitanju. Nadamo se da će njegov dolazak opravdati našu odluku“, rekao je Husić.

Detalji ugovora sa portugalskim trenerom nisu saopšteni. Rečeno je da će saradnja trajati sve dok su obje strane zadovoljne. Casimiro će svoj prvi zvanični susret imati u nedjelju u 10.kolu BHT Premijer lige BiH, u kojem Sloboda gostuje u Zvorniku kod Drine. Debi na Tušnju očekuje ga nakon reprezentativne pauze protiv Zvijezde iz Gradačca.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*