Delegacija OS BiH u zvaničnoj posjeti SAD-u

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnik Senad Mašović predvodiće vojnu delegaciju BiH, koja će od danas do 19. oktobra boraviti u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema planu posjete, delegacija OS BiH trebalo bi da do 14. oktobra posjeti Komandu i jedinice Nacionalne garde Merilenda, gdje je predviđen i Mašovićev sastanak sa komandantom te garde general-majorom Lindom Sing i guvernerom Merilenda Lerijem Hoganom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako je najavljeno, tokom sastanka trebalo bi da bude riječi o dosadašnjoj realizaciji i nastavku saradnje BiH i Merilenda, koji ove godine obilježavaju 15 godina uspješne saradnje, kojoj su OS BiH dale značajan doprinos.

Prema saopštenju, predviđeno je da se Mašović sastane sa šefom Biroa za nacionalnu gardu u Ministarstvu odbrane SAD generalom Džozefom Lejrenom Lenglijem.

Iz MO BiH su dodali da će na poziv načelnika Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda, delegacija OS BiH učestvovati na konferenciji načelnika odbrane o temi “Borba protiv nasilnih ekstremističkih organizacija”, koja će od 15. do 17. oktobra biti održana u Vašingtonu.

Tokom posjete SAD predviđen je i niz drugih radnih sastanaka i susreta sa vojnim i civilnim predstavnicima Merilenda, kao i sa predstavnicima oružanih snaga država učesnica Konferencije, saopšteno je iz MO BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*