Na TK dogovorena koalicija pet stranaka

Kantonalni odbor SDPBIH Tuzla danas je organizovao press konferenciju na kojoj je predstavljen, kako su ga nazvali Građanski blok, sačinjen od pet stranaka koje će imati skupštinsku većinu i, kako je najavljeno, krenuti u formiranje Vlade TK.

Naime, nakon što je KO SDPBIH Tuzla krajem prošle sedmice dogovorio saradnju sa Demokratskom frontom i Našom strankom, isto je učinjeno i sa Savezom za bolju budućnost i Strankom za BiH. Pomenute stranke sada će sa 19 poslanika imati skupštinsku većinu, a prema riječima Envera Bijedića, predsjednika KO SDPBIH Tuzla, u narednom periodu će se pristupiti izradi zajedničkog programa za djelovanje skupštinske većine.

Bahrudin Hadžiefendić, predsjednik KO SBB TK je kazao da su oni dobili zvaničan poziv za saradnju , te da je namjera omogućiti što skoriju implementaciju izbornih rezultata.

Kako je kazao Mirsad Čamdžić, predsjednik KO Naše stranke TK, dogovor sa ostalim strankama je postignut u veoma kratkom vremenskom roku.

Admir Hrustanović, potpredsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH je kazao da je ovo vijeće dobilo zeleno svjetlo od centrale stranke za sklapanje koalicije na TK

Zlatan Begić, predsjednik KO DF-a je kazao da se do unazad 15 dana nije očekivalo da će se ove stranke udružiti, te kako očekuje da će ova koalicija trajati.

Na press konferenciji je takođe istaknuto da do sada nije bilo diskusije o raspodjeli ministarskih pozicija, s tim da su iz SDP-a naglasili da će oni, s obzirom na najbolji izborni rezultat tražiti poziciju premijera.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*