Wales – Bosna i Hercegovina 0:0

Pred oko 30.000 navijača najbolji nogometaši Walesa i Bosne i Hercegovine odigrali su neriješeno, 0:0.

Naša reprezentacija nije napravila ozbiljnije prilike pred golom Walesa u prvom poluvremenu a ključni razlog je bila slaba veza u sredini našeg tima. Napadači Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu zbog čega nisu ozbiljno zaprijetili domaćem golmanu. U prvom poluvremenu Pjanić je imao nekoliko šuteva prema golu Walsa međutim lopta nije pogađala okvir gola. Nadalje, desnog krila kao da nismo ni imali zbog čega nije zabilježen nijedan napad Zmajeva preko te strane.

Ekipa Walesa bila je za nijansu konkretnija pred našim golom pri čemu su zabilježili nekoliko izglednih prilika koje nesreću nisu rezultirale golom.

Muhamed Bešić je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u kojem nije dao mnogo oduška najboljem igraču Walesa, Gerethu Baleu, a sličan scenarij gledali smo i u drugom poluvremenu.

Ofanzivno smo nastavili u drugom poluvremenu, s tri izgledne prilike na početku drugog poluvremena. Najizgledniju priliku imao je Medunjanin koji nije uspio pogoditi iz peterca.

Pjanić je u 69. minuti iz slobodnog udarca odlično šutirao ali lopta odlazi pored gola.

U 70. minuti Edin Džeko je, nakon prigovora na start Chestera, zaradio žuti karton zbog čega neće igrati protiv Belgije u Zenici.

Williams je u 78. minuti imao najbolju priliku za Wales ali s nekoliko metara nije uspio pogoditi okvir gola našeg Begovića.

U 80. minuti Pjanić je ponovo sjajno gađao gol velškog golmana ali nije uspio savladati Hennesseya.

Robson-Kanu u 88. minuti šutirao je izvan šesnaest metara ali nije uspio pogoditi okvir našeg gola.

Nadamo se da će naša nogometna selekcija odigrati protiv Belgije bolju utakmicu i upisati prvu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2016.

(Novo vrijeme)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*