Švicarski gardist objavio knjigu recepata za pape

Argentinski dulce de leche ili poljski pierogi specijaliteti su koje je 24-godišnji kuhar David Geisser, član papinske Švicarske garde, predstavio u knjizi recepata U slast, Švicarska gardo.

Knjiga preko omiljenih jela stanovnika Vatikana, posebice trojice posljednjih papa, približava život u sjedištu Svete Stolice.

Dulce de leche, neka vrsta džema od mlijeka, argentinski je stogodišnji recept, a na jelovniku Vatikana našao se u ožujku 2013. U knjizi se nalazi i poljski jelovnik s nekom vrstom raviola pierogi za Ivana Pavla II., bavarski jelovnik za Benedikta XVI., a za papu Franju empenadas i colita de cuadril (meso na žaru) i dulce de leche.

Vojnik se može boriti i ratovati tek nakon što je dobro i dovoljno jeo, komentirao je zapovjednik švicarskih gardista Daniel Anrig izdavanje kuharice.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*