Trump o stanju nacije: Da ja nisam predsjednik, sada bismo bili u ratu, stradali bi milioni

Američki predsjednik Donald Trump održao je sinoć pred Kongresom SAD-a svoj drugi govor o stanju nacije. Američki predsjednik pozvao je još jednom zakonodavce da mu omoguće izgradnju zida na južnoj granici s Meksikom. Veliku pažnju je posvetio imigraciji i ekonomiji.
Ponovio je da će napraviti zid na granici s Meksikom. To, kaže, neće biti običan betonski zid, nego moderna providna čelična barijera.

“U prošlosti, većina ljudi u ovoj dvorani glasala je za zid, ali pravi zid nikada nije izgrađen. Izgradit ću ga. Sada republikanci i demokrate moraju da udruže snage i da se suoče s velikom nacionalnom krizom. Kongres ima 10 dana da usvoji zakon koji će osigurati finansiranje vlade, zaštititi našu domovinu i osigurati južnu granicu. Sada je vrijeme da Kongres pokaže da je Amerika posvećena tome da se stane na put ilegalnoj imigraciji i da bezobzirne kojote, kartele, dilere droge i trgovce ljudima ostavi bez posla”, kazao je Trump.

Trump se obratio Kongresu SAD-a nekoliko sedmica nakon što je njegov zahtjev za 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom doveo do historijske privremene blokade vlade koja je 25. januara prekinuta na tri sedmice, do 15. februara.

Pozvao je republikance i demokrate da postignu kompromis o pitanju imigracije.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*