Tanja Fajon posjetila Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli

Tanja Fajon, slovenačka zastupnica u Evropskom parlamentu boravila je u posjeti Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Susrela se susrela sa studentima i predstavnicima Univerziteta i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Ovom prilikom je izjavila da je u BiH u ovom trenutku najbitnije da se implementiraju rezultati izbora i da se formira vlast u našoj zemlji. Također je naglasila da se treba ozbiljno pristupiti reformama koje bi pokrenule procese ka normalizaciji života u našoj zemlji.

– Iskreno želim da se nakon formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini naprave uslovi za izgradnju temelja moderne države. I dalje ću kao poslanik u Evropskom parlamentu raditi sve, nakon historijskog koraka ukidanja viza, da se napravi funkcionalna i moderna država i da se realizuju reforme koje će biti dobre za narod – kazala je Fajon.

Studentima je poručila da je na njima velika odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine.

– Mladi u ovoj zemlji treba da naprave promjene. Vrlo mi je bitno da posjećujem fakultete, da razgovaram sa studentima, da čujem njihove stavove i sa porukom iz Tuzle ću se vratiti u Evropski parlament. Nastaviću da radim svoj posao i nastojat ću da, što je prije moguće, Bosna i Hercegovina i druge zemlje regije budu primljene u Evropsku uniju – dodala je Fajon.

Ona je navela da je optimista kada je u pitanju budućnost naše zemlje, ali da ona zavisi od domaćih političara i međunarodne zajednice.

(UNTZ/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*