Anja Weber iz Švicarske pobjednica u ski trčanju

Na Jahorini je završena prva utrka u giant slalomu za muškarce.

Nakon prve vožnje u vođstvu je Austrijanac Joshua Sturm sa vremenom 54:88 ispred Manuela Plonera iz Italije koji je ostvario vrijeme 55:77, dok je trećeplasirani za sada Linus Witte iz Njemačke sa vremenom 56:01. Uskoro se vozi i druga vožnja.

Na Igmanu je završena utrka u ski trčanju (slobodna tehnika) na 5 km za djevojke. Trka je počela kako je i planirano u 10:00 ujutro, a takmičila se 81 djevojka, BiH nije imala predstavnice.

Prvo mjesto osvojila je Anja Weber iz Švicarske sa vremenom 14:51:5, nakon nje je Alena Baranova iz Rusije čije je vrijeme 15:02:9, a treće mjesto je osvojila Njemica Helen Hoffman s vremenom 15:04:3.

U toku je priprema staze za utrku od 7,5 km za muškarce, čiji je početak planiran za 12:00.

Utrka na Dvorištima iz biatlona za momke, na 7.5 km je zbog snijega odgođena za sat vremena.

Trka je počela u 11:00 sati, a završena je bez daljnjeg odgađanja. Prvo mjesto je osvojio predstavnik Francuske Eric Perrot s vremenom od 24:31.7, na drugom mjestu je Slovenac Planko Lovro s vremenom +9.2, dok je treće mjesto osvojio Rus Ilia Anisimov s vremenom +19.9.

Nakon toga počinje utrka u disciplini sprint za djevojke na 6 km u 14:00, sat vremena kasnije nego je planirano.

U Skenderiji su takmičenja počela na vrijeme, gdje se jutros od 10:05 odvijaju utrke u brzom klizanju na 500 m, za momke i djevojke. U trećoj utrci za djevojke predstavnica iz Slovenije se povrijedila, a trenutno se odvijaju polufinalne utrke u ovoj disciplini.

U Sportsko poslovnom centru ” Peki” Pale je program počeo u 09:30, po rasporedu, sa mečevima između Velike Britanije i Austrije, Danske i Turske te Mađarske i Rusije.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*