Draško Stanivuković objavio da napušta BiH

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković najavio je danas u Banjoj Luci da će se, zbog straha za ličnu sigurnost privremeno povući iz javnosti, a narednih dana, moguće je, i napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Stanivuković je prethodno na svom Facebook profilu objavio tonski snimak iz Policijske uprave Banja Luka, u kojem se spominju njegovo i ime njegove stranačke koleginice Jelene Trivić, kao i prijetnje upućene njegovom prijatelju Ivanu Begiću.

On je kazao da će objaviti novi snimak ukoliko portparol MUP-a ne demantuje da je Begić odbio poligraf, te ne dostave dokaz da je on 12. februara saslušan.  Zatražio je i  da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS otkrije ime inspektora koji je Ivanu Begiću, kako navodi, prijetio na saslušanju.

Stanivuković je prije dva dana objavio da mu je oštećen lični automobil parkiran ispred kuće u kojoj živi.

MUP poziva Stanivukovića da prestane sa manipulacijama i lažima
U ranije objavljenom saopštenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) pozvalo je narodnog poslanika Draška Stanivukovića da prestane da širi dezinformacije i neistine, a sve, kako se navodi, s ciljem narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Draško Stanivuković je dana, 12. februara 2019. godine na društvenim mrežama i u javnosti objavio da je razbijena šajba i probušene gume na njegovom automobilu, iako je Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno da je u ulici Bože Nikolića u Banjaluci oštećen putnički automobil marke VW Golf“ vlasništvo Gorana Stanivukovića iz Banje Luke.

U više navrata lice je takođe izjavilo u javnosti kako lice Ivan Begić. nije dana 12.02.209. godine bilo u Policijskoj stanici Lazarevo i da nije odbilo poligrafisanje, što nije istina” tvrde iz MUP-a, napominjući kao dokaz da postoji i potpisana izjava lica Ivana Begića da odbija pristupiti poligrafu.

Iz Mninistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) ranije je saopšteno da će
Policijska uprava Banjaluka podnijeti Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Draška Stanivukovića i Ivana Begića za krivično djelo „Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje“ član 155 Krivičnog zakonika RS.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*