Bosnić: U naredna dva meča selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za EP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan priprema se u Zenici za posljednja dva susreta kvalifikacija za za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. “Zmajevi” će 21. februara u Pardubicama igrati protiv Češke, a 24. februara u Zenici protiv Bugarske, čime će i okončati ove kvalifikacije.
Selektor Vedran Bosnić trenutno ima deset igrača na okupu, a do večeras bi, kako kaže, svi trebali doći u Zenicu.

– Polako se skupljamo. Jučer smo imali pet, danas imamo deset igrača na treningu. Večeras bismo trebali imati svih 16 igrača koji su pozvani – istakao je Bosnić, koji je najavio da sutra putuju u Češku te da im je cilj u naredna dva meča što bolje selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Podsjetio je kako su od Češke izgubili kući te da se radi o jako dobroj ekipi, koja se već kvalifikovala na SP te zaslužuje svaki respekt.

– Ovo će nam okupljanje pomoći puno, jer ovo je jedna nova generacija. Zato je bitno da imamo podršku, a nadam se da ćemo kroz ove utakmice i treninge i ostvariti neke stvari koje smo i zacrtali – kazao je Njegoš Sikiraš, kojem će naredni mečevi biti prilika da se nametne.

– Rezultatski, znamo da nema puno šansi ni ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo što smo pokazali u zadnje dvije utakmice. Mislim da smo ostavili dobar dojam – izjavio je kapiten Miralem Halilović, koji se nada da će se nagraditi barem jednom, a nada se i s obje pobjede.

Reprezentacija BiH ali i Košarkaški savez BiH u narednom periodu imat će podršku kompanije “Telemach” koja je novi generalni sponzor saveza i muške seniorske reprezentacije.

– Kompanija “Telemach” prepoznala je sport, ne samo kod nas nego i u Sloveniji. O tome ne treba pričati – treba samo znati da je Slovenija u tom partnerskom odnosu postala i prvak Evrope. Ja im zahvaljujem na partnerskom odnosu s KSBiH – kazao je predsjednik KSBiH Mirza Teletović, koji je dodao kako imaju velike ambicije te da im je čast što nastavljaju saradnju s ovakvim partnerom. Strateški je za KSBiH, kazao je Teletović, bilo da imaju ovakvog generalnog sponzora, jer je onda sve lakše.

Grad Zenica je, kako kaže predsjednik Organizacionog odbora za utakmicu s Bugarskom Kenan Uzunović, sve svoje resurse stavio na raspolaganje KSBiH i seniorskom timu.
(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.