Zlatan remi rukometnih Zmajeva u Minsku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zlata vrijednim remijem (25:25) otvorila je novi kvalifikacijski ciklus za Evropsko prvenstvo.

Teško gostovanje u Bjelorusiji pamtit ćemo po drami u posljednjim trenucima susreta: prvo su naši imali zadnji napad na pobjedu, a onda su Bjelorusi – inače velika rukometna nacija koja je donijela dosta uspjeha SSSR-u – imali šut za pobjedu.

Sjajno su Draganovi Zmajevi otvorili meč. Vodili su konstantno, sve je dobro funkcioniralo, a prednost je rasla do rekordnih plus četiri. Činilo se tada da naši rukometaši idu prema rutinskoj pobjedi.

Tako je izgledalo i na početku drugog poluvremena kad su naši igrači opet poveli s plus četiri, ali onda stali: Bjelorusija je serijom 8:1 preokrenula i povela s 22:19. Stvar je izgledala izgubljeno, ali su se naši digli iz pepela i tri minuta prije kraja golovima Duška Čelice i Faruka Vražalića poveli 23:25.

U posljednju minutu se ušlo s neriješenim rezultatom, ali je u zadnjem napadu Panić izblokiran. Na kraju je ostalo neriješeno.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Faruk Vražalić sa sedam golova, dok je Duško Čelica postigao četiri. Benjamin Burić je sakupio devet odbrana.

(Agencije)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*