UEFA želi izbjeći da klubovi iz Manchestera igraju isti dan

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je da će promijeniti žrijeb u slučaju da se dogodi da dva klub iz Manchestera, United i City u četvrtfinalu Lige prvaka moraju igrati isti dan.

U obrazloženju odluke UEFA je naglasila da je donesena iz sigurnosnih razloga. Naime, i gradska vlast u Manchesteru želi izbjeći situaciju u kojoj bi United i City igrali domaću utakmicu istovremeno.

Prema propisima UEFA ukoliko dođe do spomenute situacije onda će biti promijenjen prvobitni termin odigravanja utakmice Manchester Uniteda, jer je prošle sezone u Premier ligi bio lošije plasiran od gradskog rivala Cityja, koji je aktuelni prvak Engleske.

Potpuno otvoreni žrijeb Lige prvaka, što znači da se svako sa svakim od učesnika četvrtfinala može sastati bez obzira iz koje zemlje dolazi, održaće se u petak u Nyonu sa početkom u 12 sati. Zanimljivo istovremeno će biti žrijebani i eventualni parovi polufinala. Iz UEFA su naglasili da će se isto pravilo primjenjivati i u slučaju da ova kluba iz Manchestera prođu u polufinale.

Prve utakmice četvrtfinala igraće se 9. i 10. aprila, a revanši sedam dana kasnije. Finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka na programu je 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*