Stanivuković: Nedjelja treba da bude dan za porodicu

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković najavio je akciju potpisivanja peticije širom RS da nedjelja bude neradni dan, pod nazivom “Ne djelam nedjeljom”.

Kako je najavio, potpisivanje peticije bi trebalo da počne od ponedjeljka u svim opštinama RS.

Stanivuković je istakao da bi radno vrijeme u cijeloj RS trebalo da bude jedinstveno i s tim ciljem će u NSRS uputiti inicijativu za izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi kojom će to biti definisano.

“Kako da imamo zdravu porodicu kada otac ima slobodnu nedjelju, a majka srijedu? Treba nam jedan dan koji će porodica provesti zajedno, a ne da se cijele sedmice mimoilaze”, rekao je Stanivuković.
Kako je rekao, akcija potpisivanja peticije je odgovor “na moderno robovlasništvo u 21. vijeku”.

“Nedjelja treba da bude dan za porodicu”, istakao je Stanivuković i dodao da je u svijetu tendencija da ljude rade samo četiri dana sedmično.
Skupština grada Banjaluka danas će razmatrati izmjenu odluke o radnom vremenu tržnih centara, prema kojoj će oni moći raditi nedjeljom do 22.00 časa.

Stanivuković je rekao da je uputio Skupštini grada Banjaluka zahtjev da prisustvuje sjednici gradskog parlamenta prilikom rasprave o izmjeni ove odluke, ali su zahtjev odbili sa obrazloženjem da nije u skladu sa poslovnikom.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*