Skupština RVI Tuzla : Trećina članstva prerano umrla

Na Skupštini RVI  Tuzle razmatrani su izvještaj o radu organizacije za prošlu godinu, finansijski izvještaj, te programu rada za ovu godinu. Kako je u ime Predsjedništva organizacije istakao Nihad Bukvić u prošloj godini je dosta toga urađeno. Ipak dosta je i starijih i bolesnih invalida, koji ni do danas nisu riješili svoje stambeno pitanje.

Bukvić je podsjetio da se u proteklom periodu na razne načine pokušalo pomoći boračkoj populaciji i da će to i nastacviti. Slučajevi se rješavaju po prioritetima, ima dosta ratnih vojnih invalida  kojima treba adekvatniji krov nad glavom, kao i onih koji zavise od tuđe pomoći. Ipak iz Skupštine RVI smatraju da su opravdali svoju misiju i postojanje.

Svi izvještaji su usvojeni uz nekoliko inicijativa poput one da se iznađe jedan dan u godini koji će se u Tuzli proglasiti danom ratnih vojnih invalida kada bi se, kako je zamišljeno, okupljali na jednom mjestu, družili, takmičili u nekim sportskim disciplinama i bez svakodnevnog stresa u opuštenoj atmosferi pravili neke nove uspješne priče.

Podsjećanja radi, ova organizacija je prije deset godina brojala oko 1.600 članova, dok danas broji 1.095 što znači da je trećina ove populacije umrla, dok se manji broj odselio, saopćeno je iz boračke Koordinacije Tuzle.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*