I dalje se traga za Ružicom Bičvić, Salihom Omerović i Senahidom Čagom

Bičvić je u dobroj fizičkoj kondiciji, kreće se bez problema, ali ima problema s demencijom te može odgovoriti samo na osnovna pitanja. Kada je posljednji put viđena, nosila je bež sako, karirane smeđe hlače i crne tenisice, a u ruci je nosila crveni ceker koji na sebi ima prepoznatljivi Caritasov logo.
“Ružica Bičvić je posljednji put viđena u noći sa subote na nedjelju u Dobroševićima kod marketa Hoše na raskršću za Ahatoviće i kasarnu Butile. U akciju je uključen i potražni pas Šmeki. Također, na terenu su od prvog dana i članovi porodice te prijatelji nestale”, kazao nam je Fahrudin Dobrača iz GSS-a Novi Grad.

Porodica savjetuje da, ukoliko je vidite, priđete polako i nenametljivo. Vrlo je vjerovatno da je starica dehidrirala, izgladnjela i uplašena, jer već sedam dana luta ulicama Sarajeva. Ako je vidite, ne gubite kontakt s njom, već što prije kontaktirajte brojeve telefona 062 112 700 i 062 672 772 ili nazovite GSS Novi Grad.

Porodica i GSS savjetuju da je fotografišete jer su fotografije ključne kako se istraga ne bi vršila na pogrešnim mjestima. GSS Novi Grad je trenutno fokusiran na područja Ahatovića, Dobroševića, Rječice i korita rijeke Bosne od Rječice do istočne pijace.

Također se savjetuje da obratite pažnju na stvari koje je nosila u trenutku nestanka te da, ako u gradu uočite nešto što nalikuje stvarima koje su opisane, fotografišete te predmete i fotografije proslijedite GSS-u.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite od jutros su intenzivirali potragu za nestalom 54-godišnjom ženom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila ove godine na području općine Srebrenica.
Također se nastavlja i potraga za nestalim Senahidom Čagom, za kojeg se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila ove godine, a Federalna uprava civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potrage.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*