Strijelci invalidskog kluba Tuzla uspješni na turniru u Novom Sarajevu

Strijelci Streljačkog invalidskog  kluba Tuzla se nisu vratili praznih ruku sa takmičenja sa IV Turnira u streljaštvu održanom u povodu 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo održanog u nedjelju u streljani Sportskog centra na Grbavici.

Strijelci Streljačkog invalidskog kluba Tuzla u ekipnom plasmanu u muškoj konkurenciji u sastavu Ferizović Fuad,Tursum Vernes i Stevanović Predrag su sa osvojenih 1053 kruga osvojili prvo mjesto  ispred ekipe SKOSI Tešanj sa osvojenih 1018 krugova treće mjesto su osvojili iz ekipe SKOSI Novi grad Sarajevo sa osvojenih 995 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je sa osvojenih 370 krugova je pripalo Husanović Izudinu SKOSI Maglaj, drugi je  Ganjgo Adem sa osvojenih 366 krugova SKOSI Tešan. treće mjesto osvojio je strijelac iz Streljačkog Invalidskog Kluba Tuzla Vahidin Džinić sa osvojenih 365 krugova.

U ženskoj konkurenciji u ekipnom plasmanu  prvo mjesto osvojile su strijelci SKOSI Zenice sa osvojena 973 kruga, druge su bile iz SKOSI Živinice sa osvojenih 915 krugova, treća je  bila ekipa SKOSI Tešanj sa osvojena 871 kruga.

Strijelci Streljačkog invalidskog Kluba Tuzla u Ekipnom plasmanu su sa osvojena 671 kruga osvojile 4 mjesto

U Pojedinačnoj konkurenciji Prvo mjesto je osvojila je Hasna Hamzić iz SKOSI Tešanj sa osvojena 362 kruga, druga je bila Skomorac Zerina SKOSI Zenice sa osvojena 354 kruga i treće mjesto osvojila je osvojila Nukić Kadira iz Streljačkog Invalidskog Kluba Tuzla sa osvojena 336, dok je Mirela Ramić iz istoimenog kluba  sa osvojenih 335 kruga zauzela 4 mjesto.

Najstarijem Takmičaru  turnira dodjeljen je pehar  Ajdaslić Mehmedu članu Streljačkog invalidskog kluba Tuzla.

(RTv7/Streljački invalidski klub Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*