AC Milan želi dovesti Radeta Krunića

Italijanski list La Repubblica u najnovijem izdanju donosi informaciju da je veliki AC Milan zainteresovan za usluge bh. reprezentativca Radeta Krunića koji trenutno nosi dres Empolija.

Empoli će u posljednjem kolu italijanske Serije A igrati protiv Intera i u tom meču bodovi su im prijeko potrebni za ostanak u društvu najboljih, a jedan od najboljih igrača ove ekipe i igrač za kojeg će se voditi velika bitka tokom ljeta – Rade Krunić, bez obzira na ishod ove sezone trebao bi promijeniti sredinu.

Još ranije je Krunića pratio Napoli kojem je tada trener bio Maurizio Sarri, a da njegove igre nisu plod slučajnosti i da ovaj veznjak ima kvalitet za puno veći klub, dokaz je i ova sezona u kojoj je postigao pet pogodaka uz šest asistencija.

La Repubblica piše da bi AC Milan u narednim danima mogao kontaktirati Empoli u vezi s transferom Krunića, a također pišu da Rossoneri nisu i jedini klub koji je interesuje za bh. veznjaka i da pored Milana njegovu situaciju prate Fenerbahče i Eintracht iz Frankfurta.

Krunić je u dosadašnjoj karijeri igrao za Borac Čačak, Chievo, Veronu, Donji Srem i Sutjesku, a njegovo ime našlo se na spisku selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*