Iz nabujalog Dunava hrvatski policajci spasili 16 migranata

Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici spasili su 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Pozive u pomoć čuli su policajci Policijske uprave osječko-baranjske jutros oko 4:50 sati i 5:35 sati.

Policijski službenici Stanice granične policije Beli Manastir i Stanice granične policije Dalj službenim su brodovima krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć te su se u potragu uključila tri policijska broda.

U šumskom području poplavljenom nabujalim Dunavom, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smjestili ih na jedan od tri službena policijska broda.

No, tu nije bio kraj drami. Zbog vala koji je prolaskom izazvao veći brod, u policijski brod je počela prodirati voda, nakon čega je djelomično potonuo.

“Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu povrijeđene. U toku je uviđaj PU osječko-baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje”, stoji u policijskom saopćenju.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*