Završena šahovska Premijer liga BiH, domaća Sloboda na kraju treća

Po četrnaesti put od osamnaest odigranih šampionata(Premijer Liga BiH), i peti put za redom, prvak Bosne i Hercegovine je ŠK „Bosna“. Pobjeda je ostvarena sa sa sedam pobjeda i dva neriješena rezultata. Za pobjednički sastav su nastupili velemastori Borki Predojević, Marin Bosiočić, Zdenko Kožul, Predrag Nikolić i Milan Draško, internacionali majstor Aleksandar Savanović, te fide majstori Bojan Maksimović i Rešad Tutić.

Kontinuitet dobrih igara nastavili su šahisti ŠK „Napredak“ Sarajevo osvajanjem drugog mjesta. Za ŠK „Napredak“ su nastupili velemastori Hrvoje Stević, Dragan Kosić i Emir Dizdarević, te fide masjtori Rijad Burović, Ismet Burović, Željko Galić i Ilijas Terzić.

Domaćini, šahisti Tuzlanskog šahovskog kluba „Sloboda“, su osvojili treće mjesto čime su se ponovo vratili u sami vrh BH-o šaha. Pokazalo se da da su pojačanja angažovana za ovu ligu nedovoljna da bi se ugrozila dominacija ŠK „Bosna“. Za Tuzlanski šahovski klub su nastupili velemastori Nikola Sedlak, Nikola Đukić, Dalibor Stojanović i Denis Kadrić, fide majstori Sabahudin Buljubašić, Adnan Karahmetović i Enes Trumić te članovi omladisnklog pogona kluba Sanjin Čulum, Amer Hrnčić i Enis Osmić.

Na kraju Premijer lige BiH za 2019. godinu Tuzlanski šahovski klub je jedini sa osvojenim medaljama u ženskoj i muškoj konkurenciji. Podsjećamo da su seniorke kluba na 17. Premijer ligi za žene osvojile treće mjesto.

Pehare, diplome i medalje prve tri ekipe je podijelio Presjednik Šahovskog saveza Tuzlanskog kantona Ahmed Ćorić.

Uprava kluba se zahvaljuje motelu Rudar na pomoći u organizaciji Premijer lige BiH za 2019. godinu.

(TŠK Slobod/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*