Dva prva mjesta za SAK SPArK Tuzla u Loparama

U subotu i nedelju je na dionici puta Tobut – Lopare održana je 7. brdska trka „Lopare 2019“ u organizaciji auto kluba „Optima motorsport“ Bijeljina.

Učestvovalo je 29 takmičara, razvrstanih u tri grupe i klase, a na osnovu radne zapremine automobila a trku je završilo njih 25.

Ispred SAK SPArK Tuzla nastupili su Haris Memišević, Armin Mujkanović, Boris Novak te Mirza Žabić, koji je nastupio kao predvozač.

Treninge u subotu su obilježili izletanja i kvarovi na vozilima, a najviše peha imao je Novak Boris, koji nakon izletanja nije uspio popraviti vozilo dok Mujkanović Mustafa, koji je imao lakše izletanje, preko noći osposobljava vozilo i nastupa na nedeljnoj trci.

Problemi nisu zaobišli ni Armina Mujkanović, kojem je u subotu otkazao motor, koji je preko noći zamijenjen kako bi nastupio na nedeljnoj trci.

Haris Memišević također ima problema sa radom motora na svom vozilu, ali je dovoljno osposobio vozilo kako bi završio trku i skupio bodove za Šampionat BiH.

Konačni plasman je određen zbirom vremena ostvarenih na dvije vožnje stazom dugom 3.150 metara, sa visinskom razlikom od 159 metara,  a vozači SPArK-a su ostvarili sljedeće rezultate:

Armin Mujkanović – Zastava Yugo       – 1. mjesto klasa P1 a ujedno i prvo mjesto grupa Historic

Mustafa Mujkanović – Zastava Yugo   – 2. mjesto u klasi E1-14

Haris Memišević – Peugeot 205 Rally – 1. mjesto u klasi P2 i treće mjesto grupa Historic

U poretku klubova prvo mjesto pripalo je AKK Profesional Banja Luka sa 52 boda, drugoplasirani je AK Crankshaft također iz Banja Luke sa 45 bodova, dok je treće mjesto zauzeo SAK SPArK iz Tuzle sa 44 boda.

Već narednog vikenda Šampionat BiH se nastavlja Brdskom trkom Vlasenica 2019.

(Spark/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*