Predstavnici Parlamentarne skupštine posjetili Graničnu policiju

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, sa svojim suradnicima primio je u ponedjeljak prvog zamjenika predsjednice Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enesa Obraliju, članove Ljubomira Kuravicu i Matu Miletića te tajnicu Ivanu Lovrić.

Na sastanku u Glavnom uredu GPBiH, razgovarano je o stanju na bh. granici i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu.

Predstavnicima Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine predstavljeni su i ostvareni rezultati policijske Agencije u prethodnom razdoblju i u ovoj 2019. godini, s naglaskom na povećani broj otkrivenih kaznenih djela u području krijumčarenja ljudi, zapljena opojnih droga i krivotvorenih dokumenata, priopćeno je iz GPBiH.

Ovom prilikom, ravnatelj Galić je naglasio žurno rješavanje problema nedostatka policijskih službenika u GPBiH, dodavši kako je to nužno za razvoj policijske Agencije i operativno jačanje GPBiH u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa.

-Najveći problem ovoj policijskoj Agenciji i dalje predstavlja kadrovska nepopunjenost, koja je i prije povećanog migracijskog pritiska na području BiH opterećivala rad ove Agencije. Mi obavljamo prijam novih službenika, ali nedostatak ne možemo nadomjestiti, s obzirom na to da je, istodobno, gotovo isti broj službenika odlazio u mirovinu – kazao je direktor Galić, dodavši da, prema Pravilniku o unutarnjoj sistematizaciji, GPBiH trenutno nedostaje 375 policijskih službenika.

Na sastanku je razgovarano i o nedostatku specijalističke opreme za nadzor granice i problemima infrastrukture na graničnim prijelazima.

Još jednom je ukazano na to, da samo mali broj graničnih prijelaza ispunjava standarde potrebne za kvalitetno i učinkovito obavljanje graničnih provjera. Predstavnici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine poručili su da će i u budućnosti, sukladno svojim nadležnostima, biti potpora u radu GPBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*