Kremasta i lagana: Recept za finu tortu s jagodama

Još uvijek se niste zasitili jagoda? Onda isprobajte recept za jednostavnu tortu s ukusnom kremom u kojoj vladaju upravo ove crvene ljetne ljepotice.

SASTOJCI ZA BISKVIT:

– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 4 žlice oštrog brašna
– prstohvat soli

SASTOJCI ZA KREMU:

– 500 grama jagoda
– 80 grama šećera u prahu
– 500 ml slatkog vrhnja
– 1 malo pakiranje želatine (10 grama)

PRIPREMA TORTE S JAGODAMA

1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. U posudi dobro izmiksajte žutanjke i šećer. U drugoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Tučeni snijeg od bjelanjaka naizmjence s brašnom dodajite u mješavinu žutanjaka i šećera.

2. Okrugli kalup za torte namažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica. Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20-tak minuta, sve dok biskvit na površini ne bude zlatno-žute boje. Nakon pečenja ostavite biskvit da se potpuno ohladi.

3. Jagode, šećer i slatko vrhnje izblendajte ili povežite sve sastojke štapnim mikserom. Prema uputama na vrećici pripremite želatinu i potom je umiješajte u kremu. Prelijte kremu preko biskvita i stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Najbolje je ostaviti kolač u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja ukrasite tortu po želji.

(Zadovoljna.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*