HONG KONG, CHINA - AUGUST 18: Thousands of demonstrators gather at Victoria Park area during a protest organized by the Civil Human Rights Front, in Hong Kong, China on August 18, 2019. Large-scale protests in Hong Kong began last June against a bill to legalize the extradition of suspects to mainland China, Macao and Taiwan. ( Fuat Kabakcı - Anadolu Agency )

Desetine hiljada demonstranata i danas preplavile centar Hong Konga

Desetine hiljada demonstranata okupile su se i danas u velikom parku i na ulicama u centru Hong Konga, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je dozvolila održavanje protesta u parku, ali su demonstranti, zbog nedostatka prostora, preplavili i susjedne ulice.

Putnički vozovi u Hong Kongu danas nisu primali putnike na stanicama zbog velikih gužvi koje su demonstranti stvorili.

Masovni prodemokratski protesti u Hong Kongu traju već dva mjeseca, a organizatori današnjeg okupljanja najavili su mirne demonstracije i nadaju se da se neće ponoviti prošlosedmični neredi na ulicama.

Ni obilne padavine nije spriječila demonstrante da izađu na ulice, a organizatori su kazali da im je želja da danas pokažu da su miroljubiv narod koji na miran način traži da se i formalno ukine Zakon o ekstradiciji.

Između ostalog, demonstranti traže i ostavku gradonačelnika Hong Konga, održavanje demokratskih izbora i istragu o, kako tvrde, policijskoj brutalnosti nad demonstrantima.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*