Dani planinara FBiH: PD “Konjuh” Tuzla nagrađeno kao najbrojnije i najaktivnije društvo

Ovogodišnji Dani planinara FBiH održani su 16. – 18. augusta na Vlašiću, a domaćin manifestacije je PD „Vlašić“ Travnik.

Na ovoj manifestaciji Planinarsko društvo Konjuh Tuzla je dobilo priznanje PS FBiH kao najbrojnije i najaktivnije društvo u BiH za 2019. godinu. Priznanje je predsjednici PD “Konjuh” Tuzla Nedreti Ljubić uručio predsjednik Saveza FBiH.

Dani planinara FBiH su počeli u petak 16. augusta 2019. godine u 18:00 sati u zgradi Općine Travnik promocijom knjige Senada Agačevića i projekcijom dijapozitiva sa obilježavanja 40 godina Jugoslovenske himalajske ekspedicije EVEREST ’79 koju je prezentirao Muhamed Gafić.

Skup je svečano otvorio predsjednik Saveza Ermin Lipović ispred planinarskog doma „Jusuf Pečenković“ na Devečanima. Dani planinara su obilježeni tradicionalnim postrojavanjem planinarskih društava, nizom planinarskih i biciklističkih tura, te sportskim takmičenjima.

U sklopu manifestacije Dani planinara FBiH održano je četvrto kolo takmičenja u planinarskoj orijentaciji. Po završetku takmičenja sumirani su rezultati i najboljim takmičarima su dodijeljene diplome, medalje i pehari.

Naredni Dani planinara FBiH održat će se u augustu 2020. godine na Djedinskoj planini, a domaćin je Planinarsko društvo „Drenik“ Živinice.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*