Mirela Uljić, pomoćnica gradonačelnika Tuzle o projektima komunalne infrastrukture i mjerama smanjenja aerozagadjenja na području Grada Tuzle (VIDEO)

Niz projekata komunalne infrastrukture realizovan je u prethodnom periodu, neki su u završnoj fazi, a mnogi su u pripremi.

Radovi na raskrsnici kod Tenisa bi se trebali završiti u prvoj polovini septembra, planirana sredstava su 520.000 KM ali je u toku radova ukazana potreba za dodatnim sredstvima zbog sanacije i kompletne izmjene vodovodnih i kanalizacionih cijevi u ulici Mirze Delibašića.

Kada se radovi na uređenju ove raskrsnice završe počinju radovi u MZ Solana, na potezu Kreka – Irac, zatim raskrsnica kod Livnice i Paša Bunara.

Na prošlosedmičnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, usvojene su i izmjene Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području Grada Tuzle. Uvedene su znatne olakšice kako bi što veći broj građana mogao aplicirati na sredstva u iznosu od pola miliona KM, a tiču se nabavke toplotnih pumpi i utopljavanja objekata. Sada, ovom novom odlukom nema zona toplifikacije i svi sa teritorije grada Tuzle imaju pravo, po uslovima propisanim u ovoj o odluci,  da apliciraju i dobiju sredstva, a cilj  je da aplicira što više građana, odnosno da što veći broj građana, umjesto upotrebe fosilnih goriva za zagrijavanje, pređu na korištenje ekološki prihvatljivih izvora zagrijavanja.

O svemu tome razgovarali smo sa Mirelom Uljić, pomoćnicom gradonačelnika Tuzle u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*