Arnold Schwarzenegger poslao Greti Thunberg električni automobil

Legenda akcionog filma Arnold Schwarzenegger i 16-godišnja ekološka aktivistkinja Greta Thunberg imaju više zajedničkog nego što se na prvi pogled čini. Oboje su govorili protiv klimatskih promjena i dobili omalovažavajuće reakcije predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Schwarzenegger je priznao da je ostao impresioniran kad je upoznao Gretu u Austriji ranije ove godine i obvezao se da će učiniti sve što može da joj pomogne. Čak joj je ponudio na posudbu svoj električni Hummer tokom njene posjete Sjedinjenim Američkim Državama.

Thunberg je na nedavni summit stigla brodom.

Početna ponuda slavnog glumca bila je pomalo nepraktična, rekao je njegov portparol, s obzirom na to da bi jako teško Hummera bilo prevesti preko cijele zemlje. Umjesto toga, Schwarzenegger je Greti dao Teslu Model 3 na raspolaganje, kako bi joj osigurao da se može kretati po SAD-u na ekološki prihvatljiv način.

Iako se Thunberg suočila sa žestokom opozicijom predsjednika i pojedinih medija ona je također dobila i veliku podršku. Oko 315.000 ljudi pojavilo se na klimatskom sammitu u Montrealu, što dokazuje da Greta nije sama u svojoj misiji.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.