OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mali MESS u Tuzli – Francuska dječija predstava

U okviru programa obilježavanja Drugog oktobra – Dana oslobođenja Tuzle, Grad Tuzla i Internacionalni teatarski festival MESS,  djeci Tuzle poklanjaju francusku dječiju predstavu HAPPY MANIF: PARALELNA STOPALA.

Predstava HAPPY MANIF će u Tuzli biti izvedena u srijedu, 2.10. u 14.00 sati na Panonskim jezerima, na prostoru ljetne bašte Vrtić. U slučaju kiše predstava će se izvesti u Kući plamena mira. Ulaz za sve posjetioce je slobodan, kao i ulaz u dječiji park Vrtić, nakon predstave.

Predstava je interaktivnog, plesnog karaktera i potpuno je nova forma kada je u pitanju dječiji teatar u BiH, a izvode je članovi Association Ipso facto danse iz Francuske, David Rolland i Valeria Giuga, koji su i autori predstave. David Rolland je reditelj, Roland Ravard je autor muzike, David Brown autor fotografije, a glasove su posudili Dino Bajrović i Iva Šimić. Predstava traje 45 minuta i namijenjena je djeci uzrasta 7+.

Uz pomoć dvoje umjetnika, kao i muzike koja se čuje kroz slušalice, ova predstava učesnicima/cama nudi putovanje kroz historiju plesa povezanog sa prirodom, od klasičnog baleta do improvizacije suvremenog plesa, kroz eklektičnu izvedbu pionira postmodernog plesa. Radi se o „jedinstvenom čulnom iskustvu kroz osluškivanje prirode i vlastitog tijela, bilo da je ono u pokretu ili statično.” (La Scene).

Predstava HAPPY MANIF gostuje na 59. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u okviru posebnog pozorišnog programa za djecu i mlade, Mali MESS. Mali MESS se posvećuje teatru za djecu i omladinu, sa fokusom na gostujuće umjetnike/ce iz udaljenih dijelova svijeta u cilju razvijanja multikulturalnosti i približavanja različitosti najmlađoj publici.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*