U Centru za ples i rekreaciju počinje Mjesec Argentinskog plesa

Iz Centra za ples i rekreaciju su najavili Mjesec Argentinskog tanga.

Mnogi ljubitelji i instruktori plesa reći će da je tango više od plesa. Spada u skupinu standardnih plesova, a za njega se nerijetko vežu opisi senzualan, strastven, mističan i eksplozivan.

Želeći prošitiri kulturu plesa u Tuzli i naučiti plesati što veći broj ljudi, Centar za ples i rekreaciju Tuzla došao je na ideju da organizuje učenje ovog plesa.

“Svake subote od 11,00 sati, sa početkom od 26.10.2019. godine, održavat će se treninzi Argentinskog Tanga. Sjajna vijest je i da će to biti potpuno besplatno, tako da svi koji žele naučiti plesati ovaj ples mogu nam se pridružiti˝, rekla je Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Argentinski tango je klasični, prvobitni tango gdje plesači nisu nužno vezani za tačan ritam muzike. Ovakav ples je opušten i radi se o plesanju u hodu.

“Za ovaj ples, kažu, potrebno je da imate “almu” – dušu. Mi kažemo da je potrebno samo nam se javiti u inbox na facebook stranici i rezervisati svoje mjesto. Sve ostalo stvorit ćemo zajedno˝, navode iz PR Centra za ples i rekreaciju.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*