SIPA: U toku lišenja slobode više osoba zbog neovlaštene trgovine drogom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva „Oskar“ koja se izvodi na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća. U toku je lišenje slobode osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i pretresi objekata na deset lokacija.

Navedene aktivnosti realiziraju se u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a R.Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Osobe lišene slobode u okviru ove akcije sumnjiče sa da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge „heroin“ i „skunk“ iz BiH u R. Srbiju radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a R.Srbije i MUP-a Tuzlanskog kantona, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koja se danas realiziraju.

Više informacija o akciji bit će saopćeno tokom dana.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*