Svečana akademija povodom 10 godina Pravnog fakulteta Tuzla

Povodom desetogodišnjice obilježavanja Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, danas je u prisustvu velikog broja gostiju, predstavnika sudstva, fakulteta prava iz drugih gradova BiH, organizovana Svečana akademija.

Ovaj fakultet je u predhodnih deset godina, izrastao u respektabilnu visokoškolsku ustanovu. Tuzlanski Pravni fakultet danas broji 17 profesora, sedam asistenata, do sada je upisano 8.150 studenata prvog ciklusa, od kojih je oko 1.100 diplomiralo, doktoriralo sedam, magistriralo 47 kandidata. Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli Izudin Hasanović, zadovoljan je dosadašnji radom ove ustanove, što je i istakao u svom izlaganju.

U sklopu obilježavanja, upriličeno je i Simulirano suđenje studenata Pravnog fakulteta, iz oblasti Krivičnog prava, koji su na državnom takmičenju u Sarajevu osvojili prvo mjesto.

Povodom istog jubileja, u subotu će biti održan i okrugli stol o temi: „Državno pravna istina Bosne i Hercegovine 1945 – 2025.“ U holu Pravnog fakulteta biće postavljena stalna postavka, najvažnijh historijskih i pravnih dokumenata, viševjekovne državnosti Bosne i Hercegovine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*