Počela dva skupa u Banja Luci: Okupljene razdvaja kordon policije

U Banja Luci su počela dva skupa na istom mjestu. U toku je skup pod nazivom “Za Republiku Srpsku”, u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata.

S druge strane , samo 50-ak metara dalje je protest opozicije koji je organizovan kao odgovor na nastraj ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na narodnog poslanika Draška Stanivukovića tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS održava se u Banjaluci, u parku „Mladen Stojanović”.

Upravo je Stanivuković, zajedno s Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem, organizirao proteste opozicije, koja zahtijeva smjenu ministra Lukača, ali i originalni dokument Programa reformi BiH.
Kao odgovor, Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda organizira svojevrsni kontramiting pod nazivom “Za Republiku Srpsku”, što su podržali Milorad Dodik i predsjednica RS Željka Cvijanović.

Dva skupa razdvaja kordon policije.

Policijska uprava Banjaluka nije zabranila održavanje nijednog od prijavljenih javnih skupova, a policijski službenici izvršiće obezbjeđenje oba u skladu sa svojim ovlaštenjima, saopšteno je iz ove uprave.



(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*