Rukometaši Slobode pobjedom protiv Iskre izborili završnicu Kupa BiH

Rukometaši tuzlanske Slobode plasirali su se na završni turnir Kupa BiH, nakon što su sinoć u dvorani Mejdan, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala ovog takmičenja, pobijedili Iskru iz Bugojna rezultatom 35:27 (17:12).

Tuzlaci su trijumfovali i u prvoj utakmici, prije sedam dana, u Bugojnu s 27:23.

U ovom susretu domaći tim od početka je nametnuo svoju igru i prvo veće vodstvo stekli su u 10. minuti, kada su golom Sedžada Abdurahmanovića poveli 6:3.

U 23. minuti prednost ekipe trenera Davora Kadića iznosila je 14:8 i već tada je bilo jasno da je domaći sastav izborio plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

U nastavku utakmice Sloboda je u 36. minuti povela 21:14, a ovakvom vodstvu najviše je doprinjeo Harun Đulić koji je nepogrešivo “rešetao” mrežu Bugojanaca.

Potom je uslijedilo opuštanje Tuzlaka, pa su gosti “minus” smanili na svega tri gola (24:21), ali je Kadić “uozbiljio” svoje igrače, pojačali su ritam i utakmicu priveli kraju s visokom prednošću.

Sjajno su branili domaći golmani Sidik Omerović s 11 i Milenko Jelić s osam odbrana.

U ekipi Slobode Harun Đulić je postigao devet, a Emir Suhonjić šest golova, dok su u ekipi Iskre najefikasniji bili Semir Zvekić sa sedam i Mihajlo Stošljević s prt golova.

Za najbolje igrače utakmice proglašena su dva golmana, Sidik Omerović iz Slobode, te Beširović iz Iskre.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*