Radončić odgovorio Dodiku: Policija entiteta RS neće biti na državnoj granici

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić poručio je kako policija bh. entiteta RS neće biti na državnoj granici. Ovakav stav iznio je nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio postavljanje punktova policije RS-a na državnoj granici i entitetskoj liniji.”Direktor Granične policije BiH Zoran Galić tražio je pismeno pojašnjenje od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i dobio zvaničan odgovor od Darka Ćuluma, direktora policije RS”, naveo je Radončić na svom Instagram profilu.

On je stavio na uvid javnosti Ćulumov odgovor na Galićev zahtjev i kao Galićev naknadni akt.

“Konstatacija na kraju Ćulumovog akta, kao i posljednji pasus Galićevog dopisa odlično objašnjavaju da obje policijske agencije rade isključivo u okviru zakona i da nema nikakvog izlaska na granicu ili entitetsku liniju”, poručio je Radončić.

U povodu Dodikovih najava o postavljaju punktova policije RS-a na entitetskoj liniji oštru izjavu jučer je dao i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara koji je upozorio vlasti u RS-u da se ne upuštaju u takve avanture.

“Izjave Milorada Dodika o postavljanju punktova entitetske policije, u momentu dok cijela zemlja prioritetno radi na prevenciji zaraze koronavirusom, predstavljaju anticivilizacijsko, nemoralno i neodgovorno postupanje pojedinca. Dodiku bi bilo pametnije, a stanovnicima RS-a korisnije, ukoliko bi svoju energiju i budžetska sredstva usmjerio u poboljšanje zdravstvenog sistema i borbu protiv nevidljivog neprijatelja koji ne bira između administrativno-teritorijalnih jedinica u sastavu države BiH. Sramotni su pokušaji da se pandemija koronavirusa iskoristi za realizaciju političkih ciljeva i interesa SNSD-a”, rekao je Čampara.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*