Tuzlanski mališani uživali, Moto Mrazevi upotpunili dječiju Novu godinu

Tuzla je danas bila u znaku novogodišnje zabave za djecu, koja je održana na Trgu slobode i klizalištu „Pannonice“. Prisutni su uživali u bogatom programu, uz specijalne goste, Moto Mrazove.

Obilježavanju zabave za djecu, predhodila je humana gesta Moto kluba „Salines“ iz Tuzle, i njihovih prijatelja iz MK „Osijek“. Naime, nastavljajući svoju uspješnu saradnju, zajednički su podijelili paketiće za štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Prema riječima predsjenika MK „Osijek“ Zdravka Bošnjaka, intezivnija saradnja je počela početkom decembra, kada su motoristi iz Tuzle, učestvovali u istoj akciji u ovom hrvatskom gradu.

„Željeli smo da svojim prisustvom uveličaju naš program, da obiđu našu djecu bez roditelja, i da pokažemo zajednici Osijeka, Tuzle, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da bajkeri ne poznaju granice, i da je za nas jedno prostranstvo i jedan pravac otvoren. Naš dolazak ovamo to i pokazuje. Želio bih da se zahvalim domaćinima i Gradu Tuzli na dobrodošlici“, kazao je Bošnjak.

Moto Mrazovi su prvi put boravili u Tuzli, a upravo su ideja gostiju iz Osijeka, koji su i najstariji moto klub u bivšoj Jugoslaviji. Kako nam je kazao predsjednik tuzlanskog kluba Almir Toromanović, oni će i dalje nastaviti svoje humane akcije.

„Kao i svake godine radimo humanitarne akcije. Konkretno u Domu za djecu bez roditeljskog staranja smo treći put do sada. Obraćamo pažnju na bezbjednost u saoraćaju kroz razne akcije. Učestvovali smo u pomaganju stanovništvu pogođenog poplavama, a pomažemo i narodnoj kuhinji koliko nam to finansijska sredtsva dozvoljavaju“, rekao je Toromanović.

Oduševljeni Moto Mrazevima bili su i mališani, koji su ih uz pjesmu, igru i ples, dočekali na Trgu slobode gdje je bila centralna manifestacija dječije Nove godine. Prisutni kod klizališta „Pannonice“, mogli su uživati u bogatom muzičkom programu.

„Događaj je protekao u najboljem redu, imali smo preko 600 mališana i njihovih roditelja. Moto Mrazevi su bili na nivou, zatim Balsika, Osmjeh za osmjeh izveo je sjajnu predstavu, a Tuzlanke su otvorile današnji program. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali“, kazao je Samir Delibegović sa klizališta „Pannonice“.

Dječiju Novu godinu uspješno su organizovali Grad Tuzla, u saradnji sa JU „Dom mladih“, JKP „Pannonica“ i MK „Salines“ Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*