Vremenska prognoza na naredne dane

U Bosni će danas biti sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -4, a najviša dnevna oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

Za nedjelju meteorolozi prognoziraju u Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

Program N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*