(Video) Hronika plus: Pandemija uticala na aktivnosti Narodnog pozorišta Tuzla

Narodno pozorište Tuzla, uprkos pandemiji korona virusa, priprema nove predstave. Iako još uvijek nema konkretnih smjernica za izvođenje predstava i rad glumaca, u tuzlanskom Narodnom pozorištu kažu da su se prilagodili novonastaloj situaciji. Ipak, status pozorišnih radnika u vrijeme pandemije još uvijek je upitan.

Kako je za Hroniku plus istakao Mirza Ćatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla, entuzijazma među glumcima još uvijek ima, ali za funkcionalnost i opstanak pozorišta neophodno je regulisati i pitanje ljudskih resursa. Bez kontinuirane podrške neće biti moguće zadržati visok nivo poduktivnosti, naglasio je Ćatibušić.

Podsjećamo, prošle godine premijerno je izvedeno pet predstava na velikoj sceni i jedna predstava na dječijoj sceni. Reprizno je izvedeno 38 predstava na velikoj i 7 predstava na dječijoj sceni.

Ansambl je više puta sa svojim predstavama gostovao u zemlji i inostranstvu, a organizovano je i 40 gostovanja drugih pozorišta na sceni Narodnog pozorišta Tuzla. Početkom 2020. godine upriličene su dvije premijere, a nakon pauze od nekoliko mjeseci, u septembru, uz poštivanje epidemioloških mjera, očekuju premijerno izvođenje predstava Čarlijeva tetka i Majmuni dolaze.

O aktivnostima tuzlanskog Pozorišta, radu za vrijeme pandemije, statusu glumaca i vanjskih saradnika govorimo u Hronici plus.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*